Aktuális

Mi, akik magyarul beszélünk, egyetlen közösséget alkotunk

A Határtalanul Magyarországon! program keretében elsőként az anyaországba érkezett hatvannyolc erdélyi diákot köszöntötték szerdán Pécsen. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott: "mi, akik magyarul beszélünk, egyetlen közösséget alkotunk".

Legyél válogatós!

Erre bíztat a ZÖLD Kör társasjátéka, bátorítva a gyerekeket, hogy játékosan szerezzenek mélyebb ismereteket a hulladékgazdálkodás témájában. A társasjátékot most ingyenesen, pedagógusok körében terjeszti a ZÖLD Kör. Februárban és márciusban, Budapesten és két vidéki helyszínen szerveznek „Válogatós vagyok” workshopokat, amelyek keretében először a tanárok mélyíthetik el a hulladékgazdálkodással kapcsolatos tudásukat, hogy később a társasjátékot beépíthessék a gyerekek oktatásába.

Ujjé! A szünetben nagyszerű!

A leginkább Bilicsi Tivadar előadásából ismert dal címének átköltése akár plágium is lehetne, ha nem árulnánk el, hogy az igen jó tollú Jolsvai András írt pontosan ugyanezzel a címmel sport tematikájú tárcát valamikor a kilencvenes évek elején. De jöjjön, amire ezek után nem számítanak, ugyanis egy manitobai iskoláról lesz szó.