iskolakezdés

„Itt van az ősz, itt van ujra…”

… S szép, mint mindig, énnekem. / Tudja isten, hogy mi okból / Szeretem? de szeretem” – olvasható a közismert Petőfi-versben. Bár sokan gondolkodnak hozzá hasonlóan az őszről, nem biztos, hogy éppen az iskolakezdés – illetve a nyári szünet vége – miatt kedvelik a szeptembert. Az alábbiakban néhány iskolakezdő tippet vettünk számba, amelyek megkönnyíthetik az évkezdést azon pedagógusok (és diákjaik) számára, akik szívük szerint még élveznék a nyári szabadságot…

Számos recept van, ha stresszes a gyerek

Elröppent a két és fél hónapos nyár, szeptember 1-jén pedig elstartol a 2017/2018-as tanév. Az első tanítási napot ki megkönnyebbülve, ki kissé szorongva várja, azonban bárhogyan is viszonyuljon egy diák ahhoz, hogy vége a gondtalan heteknek, az addigi, már szinte megszokott napi rutin felborul, ami bizony stresszel járhat. Stresszoldó praktikákkal tele a padlás, mutatunk néhány bevált fogást a szülőknek.

Túlélni az iskolakezdést

Mindjárt itt a szeptember és ezzel beköszönt az új iskolai tanév: 1,1 millió gyermek – köztük 60 ezer elsős – kezdi meg tanulmányait, ami nemcsak nekik, hanem az aggódó szülőknek is új, kihívásokkal teli időszakot jelent. Nem árt felkészülni rá, ha azt akarjuk, hogy az átállás és a visszazökkenés stresszmentes legyen, a TanTrend most ebben próbál a szülők segítségére lenni.

Mire ügyeljünk iskolakezdéskor?

Az iskolakezdés az egész család számára megterhelő! A szülők azon aggódnak, hogy minden szükséges felszerelést beszerezzenek, és persze fontos azon is elgondolkozni, hogy az ehhez szükséges anyagi forrást hogyan gazdálkodják ki. A diákok számára pedig a zökkenőmentes be- vagy visszarázódás okozhat fejtörést. Mindenre van megoldás! Néhány hasznos tippet, praktikát szedtünk össze, amellyel könnyebben indulhat az idei tanév.