Beregszászban járt az OFI

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség kezdeményezésére és a Kárpátaljai Megyei Pedagógus-továbbképző Intézet közreműködésével, az EKE OFI gondozásában kiadott Újgenerációs Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak tankönyv és a hozzá tartozó olvasás és írás munkafüzetek használatát, a magyar ajkú gyerekek olvasás-írás tanításának az alapjait az Ukrán Oktatási Minisztérium engedélyezte a kárpátaljai magyar tannyelvű iskolák első osztályában.

alt


Ezzel kapcsolatban a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet Beregszászi Tagozata megyei módszertani szemináriumot szervezett a tankönyvcsomag használatával kapcsolatban kárpátaljai tanítók számára. 
 
A bemutatót a program szervezője és motorja, Gabóda Béla, a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet Beregszászi Tagozatának igazgatója nyitotta meg.
 
Az előadást az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Tananyagfejlesztő Központjának vezetője, a taneszközök főszerkesztője, Kóródi Bence, a műhelyfoglalkozást a budapesti Lázár Ervin Általános Iskola képzője és gyakorló tanítónője, Grófné Salamon Éva tartotta.
 
A szakmailag sikeres szemináriumon, amely az Eszterházy Károly Egyetem, az OFI és a KELLO vezetőségének támogatása nélkül nem jöhetett volna létre, 74 lelkes és elhivatott pedagógus vett részt 50 kárpátaljai magyar tannyelvű iskolából. Az előadók hangsúlyozták: az Újgenerációs könyvek az internet segítségével teljes egészükben letölthetőek a szakanyagokkal, vagyis a szerkeszthető tanmenetekkel, a pedagógusi kézikönyvekkel és a kiegészítő módszertani tartalmakkal együtt.

(Szöveg: Kóródi Bence, Fotók: Grófné Salamon Éva, Gabóda Béla, Kóródi Bence)