Családi nyílt nap az Óbudai Egyetemen

MTI – Drónszelfi, tésztahídtörés, alternatív hajtású autók, víz alatti robotok és felvételi tájékoztató előadások – a többi között ezekkel a programokkal várják az érdeklődőket pénteken az Óbudai Egyetem családi nyílt napján.

Az intézmény MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a Bécsi úti kampuszon tartandó program látogatói megismerkedhetnek a felsőoktatási intézmény karaival és képzéseivel, részletesen tájékozódhatnak az egyetem immár minden karán elérhető duális képzésről, valamint a felvételivel kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak.
    
A műszaki tudományok iránt érdeklődők betekinthetnek abba, hogy hallgatóként milyen lehetőségek várnak rájuk az egyetemen, előadásokat hallhatnak az ott folyó oktatásról, képzésekről, ösztöndíj-lehetőségekről, de akár egy-egy nyílt órára is beülhetnek. Az egyetem kutatói, oktatói és hallgatói bemutatják a műszaki és gazdasági tudományok területén elért eredményeiket, fejlesztéseiket, újdonságaikat. 
    
A 9 és 14 óra között tartandó program keretében a felvételi előtt álló diákok első kézből szerezhetnek információkat az egyetem jelenlegi hallgatóitól, akik inspiráló személyes történeteiket osztják meg velük és mesélnek azokról a sikerekről, amelyeket tanulmányaik által értek el, valósítottak meg. 
   
A nyílt napon az egyetem felvonultatja különleges innovációt is: víz alatti robotokat, pókrobotot (hexapod) és delta robotot, alternatív hajtású autókat, és a tésztahídtörést, amelynek során kiderül, mekkora terhelés alatt roppan össze 1 kilogram tésztából készült hídszerkezet. Közelebbről is megismerhetőek a 3D nyomtatási technológia lehetőségei, valamint az olyan biztonságtechnikai eszközök, mint a RealScan 10 ujjnyomat- és ujjlenyomat-felvevő eszközök és egy félbe vágott elektromos autót is megszemlélhetnek a látogatók. 

Az időjárástól függően, több időpontban "drónszelfizésre" is lehetőség lesz az egyetem belső udvarán, ahol Magyarország második legnagyobb drónjával három kamerás felvétel készül a résztvevőkről, amely utána letölthető lesz.

(MTI)