Eger, újra itt vagyunk! – Tantrend és Mikkamakka Egerben

A 2017 óta az Eszterházy Károly Egyetem tagjaként működő Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársai az ünnepi könyvhét alkalmából újra Egerbe látogattak.

alt


A tavalyi könyvhéten történő bemutatkozás óta annyi változott, hogy az EKE OFI szolgáltatása egy új oktatási portállal, a Tantrend.hu oldallal bővült. A Tantrend és a Mikkamakka, az EKE OFI gyerekirodalmi folyóirata egri iskolásoknak tartott izgalmas délelőttöt zenés író-olvasó-találkozóval, Mediball-bemutatóval és kémiai kísérlettel.

Az Egyetem előtti pavilonokban, illetve a zöld füvön felállított színpadon mutatkozott be a Tantrend.hu és a Mikkamakka lap. Az online létező hírportál plakátokkal, roll-upokkal és a standon kiállított folyóiratokkal, valamint a hírportálon is bemutatkozó Mediball nevű újdonsült sportággal adta tudtára az arra haladóknak, hogy érdemes rendszeresen olvasni az oldalt. A tantrend.hu egyik szerkesztője, Ijjas Tamás költő és Haik Viktória színésznő és zenész (Kispárna mesezenekar) fantasztikus hangulatot varázsolt. Ijjas Tamás, a Bőröndapu című verseskötet szerzője Pásztor Csörgei Andreával, a Mikkamakka folyóirat főszerkesztőjével beszélgetett, ezt követően Haik Viki adott elő néhányat a kötet általa megzenésített verseiből. Közönségünk, egy másodikos és egy ötödikes osztály hálásan fogadta a játékos feladatokat, ahogy látványos ováció kísérte a Mikkamakka oldalain korábban megjelent Lávalámpa kísérletet is, ami után egy-egy ásványvizes palackos „lámpát” mindenki magával vihetett emlékbe.