Enni, vagy nem enni?

Bencze Blanka Pulcsiban alszom című könyve kapcsán az étkezési zavarokról beszélget a könyv szerzője, szerkesztője és szakértők az OPKM-ben a Négyszögletű kerekasztal sorozat keretében.

alt


A beszélgetés résztvevői: Bencze Blanka, a könyv szerzője, Csapody Kinga, a Manó Könyvek Kiadó főszerkesztője, Dobos Zsuzsanna pszichológus, Filó Melinda pszichológus és művészetterapeuta. A beszélgetést vezeti Ijjas Tamás író. 

Ismertető a Pulcsiban alszom című könyvről: „Málna egy átlagos középiskolás lány. Volt. Amíg csak egy nagy csalódás után már semmi más nem érdekli, csak az, hogy mit mutat a mérleg. Egy idő után nem fontosak sem a barátok, sem a suli, csakis a kalóriák és a dekagrammok. Óriási, bő, fekete cuccokban jár, és folyton fázik. Pulcsiban alszik. Bencze Blanka még maga is az érettségi előtt áll, pontosan látja korosztályának problémáit, beszéli a nyelvüket, ezért is lett első regénye a Rólad – Neked Könyvek első darabja. Fanyar humorral, pontosan ábrázolja az anorexiát, a testképzavart, a családokban tátongó űrt, miközben mesélő stílusa magával ragad, és talán a végén mégis minden elindul valamerre jó felé.”

Szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt programunkra június 12-e (kedd) délelőtt 10 órára az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumba (1089 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40.). A program ingyenes, de regisztrációköteles. Kérjük, hogy ezen a linken jelezzék előre részvételi szándékukat.