Fenntarthatósági Témahét 2018.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében 2018. április 23-27. között ismét megrendezésre kerül a Fenntarthatósági Témahét program, melynek célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. A program népszerűségét jelzi, hogy már most 500 iskola csatlakozott a programhoz!

alt


Regisztráció

Az online regisztrációs lehetőség folyamatosan, 2018. április 23-ig rendelkezésére áll a https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/iskolai-regisztracio felületen. Felhívjuk a pedagógusok figyelmét arra, hogy azoknak az iskoláknak, akik az elmúlt években már regisztráltak a korábbi Témahetekre, azoknak is regisztrálniuk kell a 2018. évre.

A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét témái

A témák mindhárom korosztálynak (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) a természeti- és épített környezet védelme, a tudatos vásárlás és a fogyasztóvédelem köré szerveződnek. A témákhoz kapcsolódó tematikus óratervek és pályázatok 2018. január 20-tól lesznek online letölthetők a Témahét honlapjáról.

Mintaprojekt tervező pályázat

Idén először az óratervek mellett lehetőséget kínálunk a témahét egészét átölelő fenntarthatósági projektek megvalósítására is, amihez kidolgozott mintaprojekteket biztosítunk. A mintaprojektek alapján a fenntarthatóság pedagógiájában jártasabb pedagógusok saját maguk is kidolgozhatják a 2018. évi témákhoz kapcsolódó heti projekttervüket. A mintaprojektek elkészítésére pályázatot hirdetünk pedagógusok részére. A pályázati kiírás itt megtekinthető: https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/palyazatok, a pályamunkákat 2017. december 15-ig lehet leadni, a legjobbak díjazásban részesülnek és kikerülnek a honlapra. 

3. ZöldOkos Kupa

A Fenntarthatósági Kupához hasonlóan ebben a tanévben is indítunk online versenyt a fenntarthatóság témakörében. Az előző évek tapasztalatait felhasználva erre egy kibővített, több fordulós versenyt tervezünk ZÖLDOKOS KUPA néven. A verseny 4 fordulós online vetélkedőből, regionális döntőkből és egy országos döntőből áll. A versenyre általános iskola felső tagozatosok 3 fős csapatainak jelentkezését várjuk. A 2018. januárban induló verseny felkészüléséhez a Témahét honlapján konkrét témaköröket, valamint kiadványokat, weboldal felületeket ajánlunk.

Kérjük, figyelje a Fenntarthatósági Témahét honlapját www.fenntarthatosagi.temahet.hu, valamint facebook oldalát www.facebook.com/fenntarthatosagi.temahet/, hogy a friss hírekről folyamatos tájékoztatást kapjon.