Holnap, július 26-án hirdetik ki a felvételi ponthatárokat

A felvételizőknek július 12-ig volt lehetősége módosítani a jelentkezési adatokon, és holnapra minden valószínűség szerint kihirdetik a ponthatárokat is. A felvételi összpontszámokat ahogy eddig is, az E-felvételi felületén lehet megtekinteni.

A képen a parti címe látható.A pontszámok alakulása

Az E-felvételi felületére belépve (https://www.felvi.hu/felveteli/efelveteli) folyamatosan nyomon követhetők a feldolgozottság függvényében alakuló összpontszámok. Ehhez a felület „Jelentkezések és pontszámok” menüjébe kell navigálni. Ahogy korábban is írtuk, a pontszámítás alapját csak azok az eredmények képezik, amelyek dokumentummal megfelelően igazoltak, és feldolgozásra kerültek.

(A 2006. január 1. után szerzett érettségi eredményeket és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsgákat igazoló bizonyítványok másolatait már nem kellett feltölteni. Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal közhiteles nyilvántartásából veszi át.)

A ponthatárokról

Azt, hogy az adott jelentkező melyik képzésre kerül be, a ponthatárok határozzák meg, ugyanis minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelöltek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri, vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

„A 2017 szeptemberében induló képzések ponthatárait várhatóan július 26-án este hirdetik ki a Pont Ott Partin, amelyek ezzel egy időben elsőként a Felvin lesznek elérhetők. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még aznap este SMS-értesítést is kapnak az eredményekről. A besorolási döntés – amely tartalmazza, hogy mely képzésen kezdheti meg a tanulmányait a felvételiző szeptemberben – legkésőbb 2017. augusztus 5-től az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amelyről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap.” – írja a felvi.hu.

Bulikkal várják a ponthatárok kihirdetését

A már hagyományosnak mondható idei Pont Ott Parti Pécsen kerül megrendezésre, melynek keretében ünnepélyesen kihirdetik a ponthatárokat. 

A program:

  • 18:00 - 20:00 Hangolódás: interaktív játékok és információszolgáltatás a felvételivel kapcsolatban, dj szett (Dj Venom)
  • 20.00 Páva Zsolt polgármester, Dr. Bódis József rektor és Takács Gyula EHÖK elnök köszöntője
  • 20.00 - 22.00 A 2017-es ponthatárok kivetítése (alatta dj szett - Dj Venom)
  • 22.00 - 23.00 Koncert (fellépő: Soulwave)
  • 23.00 - 05:00 Afterparty a Club Fashionben

Rossz idő esetén a Club Fashionben (Breuer Marcell Sétány 2., a Tudásközpont mellett) tarják meg a programokat.
De nem csak Pécsett várják a felvételizők bulival a ponthatárok kihirdetését. Zalaegerszegen, Salgótarjánban, Békéscsabán és Budapesten is könnyűzenei koncertek kíséretében pillanthatják meg először az óriáskivetítőkön az érdeklődők az idei ponthatárokat.