Ilyen volt a XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia

A TanTrend stábja Hajdúszoboszlón járva (november 6–8. között) szinte élőben tudósított a konferenciáról a Komplex Alapprogram kommunikációs csapatával együttműködve. A rendezvény három napjának legfontosabb történéseit az alábbi cikkekben igyekeztünk átadni. Kattintás után összefűzve megtalálhatóak írásaink, riportjaink, képeink a konferenciáról.

alt


Az Eszterházy Károly Egyetemet az Oktatás 2030 Tanulástudományi Kutatócsoport (EFOP–3.2.15), a Komplex Alapprogram (EFOP–3.1.2) és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), valamint az OFI EFOP–3.2.2 projektje képviselte.

Görgessen lefelé a további cikkekhez!

Kapcsolódó tartalmak

Elkezdődött a XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia – 1. nap

Köznevelés, szakképzés, pedagógusképzés, innováció – huszadik alkalommal is Hajdúszoboszlón gyűlt össze a szakma krémje. A Suliszerviz Pedagógiai Intézet rendezésében megvalósuló Országos Közoktatási Szakértői Konferenciáról folyamatosan tudósítunk, beszámolunk az eseményekről. Hegedűs Mihály és Ijjas Tamás írása.

Hajnal Gabriella: A gyerek az első!

45 ezer laptopot osztottunk ki az előző évben, s a tanároknak ugyanúgy naprakész digitális eszközparkra van szükségük, mint a diákoknak – mondta el Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke a Köznevelés, szakképzés, pedagógusképzés – Innováció. XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia plenáris ülésén Hajdúszoboszlón. Beszámoló a 2. nap záró plenáris előadásairól.

Élménysuli, 3D-nyomtató és hajlongó robotok – hajdúszoboszlói képriport

A XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián nem csak az izgalmas szekcióké és workshopoké a főszerep. Az eseményen szép számmal megjelent érdeklődők a standoknál találkozhattak 3D-nyomtatóval, megismerhették az idén szeptemberben kísérleti formában hatvan iskolában elindult Komplex Alapprogramot, a Legamaster jóvoltából bepillantást nyerhettek az interaktív táblák és LCD-képernyők működésébe, a Balázs-Diák Kft. robotokkal képviseltette magát, bemutatkozott az eTwinning európai oktatási program, a BOOKR Kids, és izgalmas programokkal volt jelen a Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum, a Berettyóújfali Szakképzési Centrum vagy éppen a Nyíregyházi Szakképzési Centrum.

Egy digitális tanóra felfedezése

A XX. Országos Szakértői Konferencia újdonsága volt, hogy az érdeklődő pedagógusok megannyi workshopon különböző jó gyakorlatokat, módszertani újdonságokat sajátíthattak el. A TanTrend újságírója Kormos Zoltán a budapesti Piarista Gimnázium igazgatóhelyettese – aki történelem-latin szakos tanár – a „Felfedezők és felfedezések – digitális eszközök a gyakorlatban” című bemutató tanóráján járt.

Fejleszthető-e a helyesírás robottal?

A XX. Országos Szakértői Konferencia újdonsága, hogy az érdeklődő pedagógusok megannyi workshopon különböző jó gyakorlatokat, módszertani újdonságokat sajátíthatnak el. A TanTrend újságírója Nagyné Stefán Éva, a debreceni Epreskerti Általános Iskola magyar-ének szakos pedagógusának nyitott óra jellegű, „A tanulók helyesírási készségének erősítése robotika és programozás felhasználásával” című műhelyfoglalkozásán járt.

Hogyan lehet eredményes a digitális iskola?

Az Országos Közoktatási Szakértői Konferencia szerdai napjának egyik szekciója keretében a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) munkatársai mutatták be a közelmúlt egyik attitűdkutatásának eredményét, a DPMK támogató tevékenységét, de megtudhattuk azt is, mi kell ahhoz, hogy egy iskola digitális iskolává váljon.