Impróképzés tanítóknak

A Momentán Társulat 5 alkalmas (30 órás) impróképzést indít tanítóknak 2019. októbere és 2020. májusa között.

A képen a Momentán Társulat látható.

A képzés általános iskola 1-4. osztály tanítóinak szól, akik szeretnének új szemléletet elsajátítani, újfajta játékokat megtanulni. A képzés ára 75.000 Ft, de a Momentán Társulat 12 pedagógusnak támogatott helyet biztosít 25.000 forintos áron.

A képzés nem akkreditált, de a vonatkozó kormányrendelet alapján 7 évente bármilyen képzés 30 óra erejéig beleszámítható a kötelező pedagógus-továbbképzésbe. Tehát ha hét éven belül nem vett részt a pedagógus és nem számított be hasonló képzést, akkor ezt a 30 órás képzést beszámíthatja.

A képzés többek között fejleszti a tanítók előadói képességét, segíti a pedagógust a nehezebb kommunikációs helyzetek kezelésében, illetve olyan játékokat is kínál, amik segítik az írás-olvasás és a számolás tanítását. Minden érdeklődő a Momentán Társulat honlapján tájékozódhat a képzés többi részletéről.

Kapcsolódó tartalmak

4 szemléletmód, amivel az improvizációs színház feldobhatja a tanítást

A képen egy improvizációs színházi előadásokon is használt recepciós csengő látható.

Az improvizációs színház „édesanyja”, Viola Spolin volt, aki szociális munkásként kezdte megalkotni a rögtönzés módszertanát, de munkásságában komoly szerepet kapott a gyerekek színházi nevelése is. Ma az Amerikai Egyesült Államok több iskolájában is használják az improvizáció eszközét a tantárgyak oktatásában, hiszen fejleszti a gyerekek kreativitását, koncentrációs készségét és arra sarkalja a diákokat, hogy bátran kísérletezzenek.

Három ráhangoló játék, amivel felrázhatjuk tanulócsoportunkat

A képen gyerekek láthatók.

Ha egy viselkedéskutatót (etológust) arra kérnének, hogy mondjon egy szinonimát a tanulásra, nagy valószínűséggel az első rokonértelmű szó, ami eszébe jutna, a játék lenne. A játék minden esetben valamilyen készséget is fejleszt, legyen szó akár a mozgáskoordinációról vagy a kreativitásról. Érdemes a gyerekcsoportunkkal való foglalkozást is rögtön bevezető játékkal kezdeni, ami segít abban, hogy a csoport tagjai még nagyobb kedvvel, még motiváltabban vegyenek részt a foglalkozáson.