Ingyenes továbbképzések és kiadványok matematika és történelem tanárok számára

Történelem és matematika szakos középiskolai tanárok számára lehetőség nyílt, hogy a nyár végén részt vegyenek a Pénziránytű Alapítvány által szervezett, 5 órás továbbképzéseken, melynek keretében megismerhetik az Alapítvány szakemberei által nekik fejlesztett kiadványok elméleti, pénzügyi – gazdasági hátterét.

alt


A nyár folyamán elkészül a Pénziránytű Alapítvány legújabb, a történelem érettségi gazdasági-pénzügyi témaköreit feldolgozó képességfejlesztő feladatgyűjteménye. Az Alapítvány korábban a matematika szakos tanárok és diákjaik számára is kidolgozott egy kiadványt. A Számoljunk a befektetésekkel című példatár a matematika órákba integrálható pénzügyi neveléshez járulhat hozzá, mely a középiskolák 9-12. évfolyamán segít a diákoknak eligazodni a pénzügyi döntések világában. 

Az Alapítvány mindkét kiadványt, – a Történelem és pénzügyek című feladatgyűjteményt, valamint a Számoljunk a befektetésekkel matematika példatárat – augusztusban fogja eljuttatni a magyarországi középiskolákba a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően. A matematika példatár már elérhető elektronikus formában is az Alapítvány honlapján: https://penziranytu.hu/szamoljunk-a-befektetesekkel

A Pénziránytű Alapítvány a tanárok munkáját a nyár végén 5 órás képzéssel is támogatni kívánja, mely során a kiadványok pénzügyi témaköreinek elméleti hátterével ismerteti meg a résztvevőket. Az eddig meghirdetett képzések iránt óriási érdeklődés mutatkozott. Mindez azt mutatja, hogy egyre több pedagógus ismeri fel, milyen fontos, hogy tanóráit a szaktudományos háttéren kívül gyakorlati, a mindennapi életben hasznos pénzügyi ismeretekkel is színesítse. 

A 120 órás tanártovábbképzés óraszámába is elszámolható képzések vidéki helyszíneire még lehet jelentkezni. A budapesti helyszínekre pár nap alatt elfogytak a helyek, ezért a fővárosban az ősz folyamán újabb képzésekre ad majd lehetőséget az Alapítvány, 15 jelentkező felett pedig kihelyezett képzést is biztosítanak. 

Nyári képzések, melyekre korlátozott számban még tudnak jelentkezést fogadni:

Pénzügyi – befektetési ismeretek tanítása a MATEMATIKÁBAN: 

2019.08.23. péntek, Nyíregyháza: Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium
2019.08.29. csütörtök, Debrecen: Tóth Árpád Gimnázium

Pénzügyi-gazdasági ismeretek tanítása a TÖRTÉNELEMBEN:

2019.08.27. kedd, Kecskemét: Kecskeméti Katona József Gimnázium 
2019.08.28. szerda, Győr: Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája
2019.08.29. csütörtök, Miskolc: Földes Ferenc Gimnázium
2019.08.30. péntek, Pécs: PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma

További információ: https://www.penziranytu.hu/tanartovabbkepzesek

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 2.
Jelentkezés: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/kepzes1908