Ingyenes virtuális földrajzórák iskolásoknak

A VR MAX Magyarország legnagyobb virtuális valóság játék- és élményközpontja a XV. kerületi Asia Centerben, ahol több, mint 340 négyzetméteren, a legmodernebb virtuális valóság (VR) eszközökkel felszerelve várja a virtuális valóság iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

alt


A vállalkozás feltett szándéka, hogy az üzleti alapokon nyugvó szórakoztató tevékenység mellett oktatási jellegű projektekkel is foglalkozzon. E célból indítják el a „Virtuális földrajzóra” projektet, aminek keretében a VR MAX-ban felső tagozatos, illetve középiskolás diákok számára ingyenesen szervez virtuális túrákat a Google Earth VR program segítségével.

A Google Earth VR programban a tanulók pillanatok alatt eljuthatnak Földünk bármely szegletébe, és három dimenzióban csodálhatják meg Földünk természeti csodáit, építészeti nevezetességeit, miközben földrajz szakos tanárok által összeállított narratívát hallanak a látottakról. Ettől az élménytől azt reméljük, hogy fel tudjuk kelteni a diákokban a környezet- és természetismeret, valamint a földrajz iránti érdeklődést. A látogatás alkalmával az osztályok több virtuális túra közül is választhatnak.

Minden további részlet itt!