Ismét várja a mesterpedagógusokat a Sonkádi Szabadegyetem

2017. június 28. és július 1. között „Egy csónakban evezünk” címmel harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a mesterpedagógusok előtt a sonkádi Magister Campus.

A képen sok ember egy konferencián figyel, asztaloknál ülnek.

 

A sokszínű szakmai program Sonkád Község Önkormányzata, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a Nemzetgazdasági Minisztérium Szakképzésért és Felnőttképzésért Felelős Helyettes Államtitkársága támogatásával valósul meg.

A Túr partján, mesés természeti környezetben megrendezésre kerülő programon első kézből nyerhetők feladatok ellátását segítő legújabb információk és fejlesztési elképzelések, eredmények az ágazat irányítóitól, illetve a szakmai-tartalmi kidolgozóktól és megvalósítóktól. A rendezvényen a kötött előadásokon túl lehetőség nyílik szeminárium-jellegű csoportos konzultációkra is, illetve a hallgatóság és az előadók kötetlenül is szóba elegyedhetnek egymással a Campus területén.

A Szabadegyetem vitaindítói az oktatás olyan aktuális kérdéseit igyekeznek körbejárni, mint a Nemzeti alaptanterv koncepciója és új tartalma, vagy a 9. évfolyamos általános iskolák bevezetése, illetve a pedagógus-továbbképzés megújulása. A szervezők azt ígérik, hogy megőrizve az első két Szabadegyetem hagyományait az előadások továbbra is színesek és informatívak, a szeminárium-jellegű témaszigetek pedig a tapasztalatcserét és hálózatosodást segítők lesznek.