Kiosztották az Iskolai Közösségi Szolgálati díjakat

A Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlése keretében kiosztották a kiváló iskolai közösségi szolgálatot végző iskoláknak alapított díjakat.

A képen a díjazottak és az EKE OFI dolgozói láthatók.
 

A középiskolás diákok számára az Iskolai Közösségi Szolgálatban való 50 órás részvétel 2016 óta kötelező. A középiskolások végezhetnek közösségi szolgálatot a bűn- és balesetmegelőzés területén, kulturális intézményekben, a környezet- és természetvédelemben, a szociális ellátórendszerben valamint a katasztrófavédelem területén. A diákok hadisírgondozástól kezdve mozgássérült gyerekekkel való foglalkozásig számos területen kipróbálhatják magukat. A közösségi szolgálat során a tanulók nem csak megoldhatnak egy problémát, hanem észrevétlenül tanulhatnak az együttműködésről, a konfliktuskezelésről, az empátiáról, a kreatív gondolkodásról, a projekttervezésről, a döntéshozásról és a felelősségvállalásról is.

Idén a debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium és az alsószentmártoni Tan Kapuja Buddhista Gimnázium és Általános Iskola kapta a Nemzeti Pedagógus Kar által alapított díjakat. Az EKE OFI díjhoz kapcsolódó ajándékait Petrovics Nándor, Meszleny Eszter és Sárosi Tünde adta át. 

(A fotókat Kaliczka Gabriella készítette.)
 

Kapcsolódó tartalmak

Tény-LEG? - A legizgalmasabb „helyszínek”, ahol az iskolai közösségi szolgálatodat végezheted

2016. január 1-jétől kötelező érettségi előfeltétel lett az 50 órás iskolai közösségi szolgálat. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a diákok több területen is kipróbálhassák rátermettségüket, segítsenek a rászorulóknak, és különleges élményekkel gyarapodhassanak. Cikkünkben összegyűjtöttük a legizgalmasabb helyeket, ahol a kötelezettségeknek eleget tehetnek a fiatalok.