Környezettudatos vetélkedő kisiskolásoknak egy 13-ik kerületi Örökös Ökoiskolában

A Hunyadi Mátyás Általános Iskolában, amely 2018-ban elnyerte az Örökös Ökoiskola címet, 2018. november 29-én megrendezték a 3-4. osztályosoknak szóló Zöldike vetélkedőt, amelyen hét tizenharmadik kerületi általános iskolából tizenhárom csapatban ötvenkét kisiskolás vett részt.

A képen a vetélkedőn résztvevő csapatok láthatóak.


Ercsényi Judit az iskola igazgatója vezényelte le a sokszínű, sok készséget megmozgató vetélkedőt, amelynek a hívószavai idén az arborétum és a botanikus kert volt. A gyerekek kaptak mozgásos feladatot, hozhattak létre közösen szobrokat és iniciálékat, a megmérettetés része volt a nyelvtani és a matematikai készségük játékos felmérése is. A kisdiákok lelkesen vették az akadályokat. A versenynek a különlegessége, hogy minden csapat kapott jutalmat a részvételért.

Ercsényi Judit szerint ez a verseny, azért is fontos, mert ennek a korosztálynak nem nagyon szerveznek még vetélkedőket. Ezért a Zöldike egy lépcsőfok lehet a tanulmányi versenyek felé.

A vetélkedőn a Hunyadi Mátyás Általános Iskola mellett a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Csata Utcai Általános Iskola, a Vizafogó Általános Iskola, a Pannónia Általános Iskola, az Eötvös József Általános Iskola, a Számítástechnikai Általános Iskola csapatai vettek részt. Valamennyi résztvevő kapott jutalmat. 2018-ban a Zöldike vetélkedő első helyezését a Term-eszek csapat érte el az Eötvös József Általános Iskolából, az ezüstérmes a Csata utcai Zöldikék csapat lett és a harmadik díj boldog tulajdonosai Káposztafejek lettek a Gárdonyi Géza Általános Iskolából.

(A képeket Kaliczka Gabriella készítette.)