Legyél Te is Da Vinci Tanár! – Digitális edukációs programjával a pedagógusokat szólítja meg a Da Vinci TV

A Da Vinci TV-csatorna pedagógusoknak szóló programot hirdet Legyél Te is Da Vinci Tanár címmel. Egyedi ajánlatokkal, exkluzív tartalmakkal, oktatási innovációkkal, tapasztalatcserével várják a tanárokat, óvodapedagógusokat és pedagógushallgatókat. A program része egy ismeretterjesztő videosorozat és egy izgalmas pályázat, melyre október 15-től fogadják a jelentkezéseket. A projekt a Telekommal a Felelős Szülők Iskolájával és a Neteducatio Kft-vel való együttműködésben valósul meg.

alt


A Da Vinci TV-csatorna tanároknak szóló programot hirdet Legyél Te is Da Vinci Tanár! címmel, melynek célja a digitális eszközök, applikációk és multimédiás tartalmak oktatásba történő integrálása, élményszerű módon. A program keretében a tanárok szemléletet, módszert és nem mellesleg egy szakmailag is motivált közösséget kapnak, mellette pedig a TV csatorna és a kapcsolódó Da Vinci Kids applikáció humoros, érdekes ismeretterjesztő tartalmait. A program szakértői olyan innovatív, aktív tanárok, akik már használják, ismerik a digitális tér nyújtotta előnyöket és szívesen megosztják tudásukat.

Hogyan lehet a 21. századi gyerekek életének részévé válni pedagógusként? Élménypedagógiai, drámapedagógiai, kalandpedagógiai módszerek és természetesen IKT-eszközök alkalmazásával. Mindehhez pedig csak nyitottságra van szükség a digitálisan élő gyerekek és az új, digitális módszerek felé.

„Látjuk, hogy a diákok kommunikációs nyelve egyértelműen az online tér felé mutat. A felnőtteknek, tanároknak úgy kell tanítaniuk, hogy az élmény legyen, ehhez pedig a digitális tér már nem mellőzhető. Szerintünk nem el kell venni az okoseszközöket a gyerekektől tanóra elején, hanem megtanulni, megtanítani jól használni a tanulmányokhoz kapcsolódó ismeretszerzésre is. Számtalan érdekes, ismeretterjesztő alkalmazás érhető már el online, ami kiválóan alkalmas arra, hogy széles látószögben tudjuk értelmezni csodálatos világunkat.” – fogalmaz Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője, a Da Vinci TV-csatorna magyarországi nagykövete, a program vezető szakértője.

A 21. századi tanárság útjára kívánkozó pedagógusoknak szóló program része a rengeteg élménypedagógiai és digitális ötletet kínáló Da Vinci Kids Percek videosorozat második évada, a Da Vinci Kids Percek Tanároknak, melyekben a digitális edukáció téma szakértői és gyakorlói osztják meg tapasztalataikat. Az ismeretterjesztő kisfilmek október végétől a Telekom TVGO oldalán is elérhetők. A Da Vinci Tanár Klub pedig a Facebookon várja az érdeklődő csatlakozókat, ahol a program szakértői tippeket, ötleteket, sztorikat és egyéb releváns tartalmakat osztanak meg.

A virtuális tanári közösségbe való kapcsolódás ingyenes, ahol minden jelentkező előzetes regisztráció után 1 éves ingyenes előfizetést kap a népszerű ismeretterjesztő Da Vinci Kids applikációhoz, meghívást egy innovatív tanári közösségbe és segédanyagokat a digitális oktatás megvalósításához, fejlesztéséhez.

Olvassa tovább a cikket a Felelős Szülők Iskoláján!