Legyél válogatós!

Erre bíztat a ZÖLD Kör társasjátéka, bátorítva a gyerekeket, hogy játékosan szerezzenek mélyebb ismereteket a hulladékgazdálkodás témájában. A társasjátékot most ingyenesen, pedagógusok körében terjeszti a ZÖLD Kör. Februárban és márciusban, Budapesten és két vidéki helyszínen szerveznek „Válogatós vagyok” workshopokat, amelyek keretében először a tanárok mélyíthetik el a hulladékgazdálkodással kapcsolatos tudásukat, hogy később a társasjátékot beépíthessék a gyerekek oktatásába.

alt


Mi mindenből lesz hulladék? Miért érdemes tisztán tenni a hulladékot a szelektív gyűjtőbe? Vajon környezetbarát csomagolóanyag-e a fémdoboz? Mit lehet csinálni az érett komposzttal? A játék az „alapozó” kérdésektől - a recycling kártyákon, a komposztáláson és számos hulladékfaján keresztül - a megelőzés fontosságához is eljuttatja a játékosokat.

alt

„A mostani programsorozatban iskolánként két doboz társasjátékot díjmentesen adunk át az előadásokra ellátogató tanároknak. A programmal a hulladékmegelőzés fontosságára és a szelektív hulladékgyűjtés praktikáira hívjuk fel a figyelmet. Reméljük, hogy ezzel az ismeretterjesztéssel segítjük a lerakókra kerülő kommunális hulladék csökkentését.” – mondta el a programról Molnár Antal, a társasjátékot kiadó ZÖLD Kör vezetője.

alt


Workshop helyszínek és tematikájuk: 

Budapest
2019. február 27-én és 28-án, 14.30 órai kezdettel,
HUMUSZ Ház (1111 Budapest, Saru u. 11.) 

Nógrád megye
2019. március 20, 13.30 órai kezdettel, 
Somosi Környezetnevelési Központ, eladóterme (3121 Somoskőújfalu, Somosi út 103.)

Heves megye
2019. március 21, 13.30 órai kezdettel, 
Rózsa Vendégház, közösségi terme (Rózsaszentmárton, Kölcsey utca 80.) 

Köszöntő
A fenntartható hulladékgazdálkodásról röviden (diaképes előadás)
A „Válogatós vagyok!” társasjáték részletes bemutatása (gyakorlati foglalkozás)
A játékok kiosztása a megjelent intézmények képviselőinek

Jelentkezés és bővebb információ: info@zoldkor.net  06 (20) 9556-758
 
A programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági környezettudatos szemléletformálás” programja támogatta.