Lehet látványosan, modern módszerekkel is tanítani a mindennapi pénzügyeket?

A válasz egyértelműen igen. A Pénziránytű Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a tartalomfejlesztésre és – a hazai és nemzetközi trendeknek megfelelően – a tartalmak digitális platformokra történő adaptálására. Az Alapítvány stratégiájának újabb fontos termékét adta át a szakgimnazistáknak: szeptemberre elkészült az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv 18 órányi e-learning tananyaga.

alt


A 2017/18-as tanévben, a szakgimnáziumok 10. évfolyamán bevezetésre került a Pénzügyi és vállalkozási ismeretek című tantárgy. A heti egy tanórás időkeretből 18 órában pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el a diákok, melynek alapjául az Alapítvány 2016-ban kiadott Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve szolgál. A tankönyv sikerére és az új digitális megoldások térhódítására való tekintettel, alkalmazkodva a korosztály igényeihez is, az e-learning tananyag létrehozásával az Alapítvány újabb lehetőséget kínál a tantárgy korszerű oktatására és a téma megszerettetésére.

A digitális megoldás segíti a pedagógusok munkáját, a tanórai munka hatékonyságát, lehetővé teszi a tanulócsoportok munkájának, haladásának, tudásának feltérképezését, ellenőrzését, mérését. Kiválóan alkalmas az önálló ismeretszerzés támogatására is, a diákoknak a közoktatás keretein kívül is lehetőségük van a tananyag elérésére. Az egyes leckék interaktív lehetőségeket: problémafelvető jeleneteket, összefüggések megértését segítő animációkat, kapcsolódó feladatokat, ellenőrző teszteket is kínálnak annak érdekében, hogy a diákok még inkább elmélyíthessék megszerzett tudásukat, és próbára tehessék magukat a gyakorlati feladatok segítségével. 

Az e-learninges tananyagot a Pénziránytű Alapítvány ingyenes bocsátja a szakgimnáziumok és minden, a témát tanító tanár rendelkezésére. 

alt