Mindennapi pénzügyekről játékosan

Az egyik legnépszerűbb IKT alkalmazást, a Kahoot! kvízkészítőjét ma már egyre több pedagógus használja Magyarországon is, hogy izgalmasabbá tegye óráit. A pénzügyi nevelés iránt elkötelezett Pénziránytű Alapítvány csapata pedig úgy döntött, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az eddigiek mellé további, azonnal lejátszható kvízeket készít a pénzügyi ismeretek iránt nyitott tanárok és diákok számára. Idei első játékaik a korábbi tesztekkel együtt már elérhetőek az Alapítvány honlapján.

A képen egy kislány használja a Kahoot alkalmazást.

A Pénziránytű Alapítvány számára a legfontosabb, hogy az általános- és középiskolás diákok pénzügyi ismeretei bővüljenek és a tudást aktívan tudják majd használni mindennapi pénzügyi döntési helyzeteikben. Munkatársaik ugyanakkor elkötelezettek a modern, innovatív pedagógiai módszerek iránt is, így a tudásátadás lehetőségeinek széles palettáját kínálják az iskolák számára. Meggyőződésük többek között, hogy az ismereteket játékosan, élvezetesen is meg lehet szerezni, ezért honlapjukon számtalan egyéni és csoportos játékot kínálnak az érdeklődő fiatalok, szülők és tanárok számára. Ezek között az iskolai munkába illeszthető, a diákok által nagyon kedvelt Kahoot! kvízek előkelő helyen szerepelnek. 

Legújabb tesztjeik a pénz történetét, fejlődését járják körbe. Két játék az általános iskolások számára készült, míg két kvíz, kicsit nehezebb kérdésekkel a középiskolás korosztály ismereteit bővítheti. Korábbi játékaik az előző évek PÉNZ7 témáihoz kapcsolódtak, s ebben a tanévben is elérhetőek lesznek a PÉNZ7 2020-as témájához illeszkedő, pénzügyi biztonság fókuszú kvízeik. Készülnek majd azonban a mindennapi pénzügyek témakörében tesztek a forintról, a külföldi fizetőeszközökről, a tinédzsereket érintő pénzügyi problémákról, de körbejárják az életpályánk során felmerülő financiális döntések kérdéskörét is. 

A tanórákon és a megjelenést követő hónapban offline módban, önállóan is remekül használható kvízek a szülők számára is tanulságosak lehetnek, ezért játékaikat szívesen ajánljuk mindazok figyelmébe, akik élményszerűen szeretnék ismereteiket bővíteni. Érdemes ezért gyakorta visszalátogatni az Alapítvány honlapjára, ahol a kvízek mellett folyamatosan frissülő tartalmak, rövid oktató animációk, szórakoztató és egyszerű online játékok, de mobilapplikáció segítségével is fejleszthető a diákok, de a tanárok és a szülők pénzügyi tájékozottsága is.

Az Alapítvány Kahoot! kvízei itt érhetőek el: https://penziranytu.hu/kahoot-kvizek

A Kahoot! alkalmazásról bővebb információt itt talál: https://kahoot.com/
 

Kapcsolódó tartalmak

Beszéljünk, tanuljunk a pénzügyekről! - A Pénziránytű Alapítvány tankönyvei

A Pénziránytű Alapítvány pénzügyi-gazdasági tankönyvei ingyenesen elérhetők és letölthetők az Alapítvány honlapjáról. A könyvek mellett  az oldalon találhatunk kiegészítő feladatokat, tanári segédanyagokat, sőt még az egyes leckékhez tartozó prezentációkat is.

Újabb eredményes tanévet zárt a Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola Program

2019. április 29., Herend - A mai nappal az Utazó Iskola program a 2018/2019-es tanév utolsó állomásához érkezett a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. Az előző években a nagy sikert aratott program országszerte összesen 400 oktatási intézményben erősítette a diákok pénzügyi ismereteit játékos oktatással. Az idei tanévben a diákok mellett a meglátogatott intézmények pedagógusait is aktívabban bevonták: számukra kétórás képzést kínálnak a pénzügyi ismeretterjesztés különböző lehetőségeiről. Az idei tanévben is 100 iskola közel 35 000 diákja részesült játékos pénzügyi oktatásban.