Nemzetközi Nyári Egyetemet rendez az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar

A Magyar Pszichoanalitikus Egyesülettel együttműködésben idén először megvalósuló nemzetközi találkozó témája a trauma és a pszichoanalízis kapcsolata.

A képen az ELTE Kazinczy utca épülete látható.
(Fotó: Google Maps)


A 2017. július 3. és 7. között megrendezésre kerülő program célja, hogy a legfrissebb vonatkozó kutatási eredményeket mutassa be, továbbá érdemi párbeszédet alakítson ki a pszichoanalízissel foglalkozó szakemberek, oktatók, és érdeklődő hallgatók között. Az esemény pszichológia szakos BA és MA hallgatók, klinikai pszichológiával, pszichiátriával és pszichoterápiával foglalkozó doktoranduszok számára egyaránt nyitott, és kizárólagos munkanyelve az angol.

A téma jeles hazai képviselői mellett meghívott előadóként számos elismert külföldi kutató vesz részt az eseményen. Caroline Garland, a londoni Tavistock Klinika pszichoterapeutája a trauma pszichoanalitikai interpretációiról fog előadásokat tartani. Martin Teising, a berlini Nemzetközi Pszichoanalitikus Egyetem professzora, többek között a csoportpszichoterápia Freudtól Bionig tartó hagyományát vázolja fel. Eva Weil, aki párizsi egyetemeken végez pszichoanalitikai kutatásokat, a kollektív traumák lappangó nyomainak vizsgálatáról tart beszámolót. Az előadások és kerekasztal beszélgetések mellett a résztvevők egy „pszichoanalitikus” Budapest-városnézés keretében fedezhetik fel a városnak azon ismert és kevésbé ismert szegleteit, melyek Ferenczi Sándor, a leghíresebb magyar pszichoanalitikus életében fontos szerepet játszottak. A nyári egyetem bármelyik programjára a honlapon keresztül lehet regisztrálni.

Forrás: http://summerschool.elte.hu/

Kapcsolódó tartalmak