Segítő diákok - díjátadó

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által szervezett „Segítő diákok” című pályázat díjkiosztóján jártunk, melyet 2019. április 17-én az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum épületében rendeztek meg.

Valaczka András köszönti a résztvevőket.

A pályázat az Iskolai Közösségi Szolgálatban résztvevő pedagógusokat, fogadó intézményeket és diákokat célozta meg. A verseny szervezői a fogadó intézményektől és a tanároktól jó gyakorlatok megosztását várták, illetve a diákoktól élménybeszámolókat – fotós vagy filmes nyelven elbeszélve.

A rendezvényen Valaczka András, az EKE OFI főigazgató-helyettese köszöntötte a díjazott és jutalomban részesült pályázókat. Beszédében Valaczka kiemelte, hogy közösségi szolgálatban dolgozni régen egyértelmű volt, a családok, a falvak és a kis közösségek működéséhez alapvetően hozzájárult az egyének a közért végzett, önzetlen és önkéntes szolgálata. Az EKE OFI főigazgató-helyettese szerint ezer dologból le tudjuk vezetni, hogy az a kifizetődő, ha tisztességesek vagyunk és teszünk a közösségünkért. Ami a közösségnek is jó, az nekünk is jó – hangsúlyozta Valaczka.

A fogadószervezetek részére járó első díjat a Bácskaiak Egymásért Egyesület képviselője vehette át, a második helyezettnek járó jutalomban a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) részesült.

Az iskoláknak járó első helyezést megosztva a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakiskolája és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyerte el, a második helyezettek ebben a kategóriában (szintén megosztva) a Budapest XIII. Kerületi Ady Endre Gimnázium és A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium lettek.

A diákoknak kiírt fotópályázat aranyérmesei Pomsár Katinka és Nagy Virág Nikoletta lettek, a második helyezettnek járó jutalomban Domokos Benedek és Szűcs Gréta részesültek, a harmadik helyért járó díjakat Nagy Adrienn, Keresztesy Viola Blanka, Petrovics Máté, Jovánovics Bianka, Boldizsár Tamás, Kárai Sándor és Kurdi Csongor vehették át.

A diákok videópályázatán Balogh Boglárka, Dajkó Kinga, Répási Petra és Tamási Panna végeztek közös alkotásukkal első helyen, míg a második helyezést Rékó Márton, Bodnár Martin és Völgyesi Norbert csapata érte el.

Jutalomban részesültek még: Vitek Viktória, Varga Réka, Böcskei Áron, Kovács Eszter Ilona, Hricza Klaudia, Császár Petra, Schaffer Péter, Kőszegi Daniella, Mocsári Gábor, Mag Leila Ajna, Nagy Zita Enikő, Egedi Anna, Rácz Kata, Szabados Réka, Sárvári Melina Napsugár, Schauer Luca, Kordás Zsanett, Kincses Attila László és Nagy Dorián.   

A díjakat dr. Madarász Hedvig, az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárságának a Köznevelés-irányítási főosztályvezetője adta át.

(A képeket Kaliczka Gabriella készítette.)