TanTrendi visszatekintő 2017 – interjúk

Szigorúan szubjektív válogatás keretében a 2017-es évet szemlézve, közel 300 cikkből válogatva a szerkesztőség kedvenceire, a legjobb interjúkra, podcastokra, cikkekre tekintünk vissza tematikus összeállításunkban a héten. Visszatekintő rovatunk első részében kedvenc interjúinkból válogattunk (az Újgenerációs könyvek szerzői interjúit kivéve, mert azokból később közlünk összeállítást)! 

„A MUNKÁM A HOBBIM” – INTERJÚ KONCZ LEVENTÉVEL

alt


Lebontani a falakat, minél több sikerélményt adni a matekból rosszul teljesítőknek, a legjobbaknak pedig megmutatni, hogy a határ a csillagos ég – avatta be lapunkat ars poeticájába a friss Ericsson-díjas mestertanár, Koncz Levente. Az Óbudai Árpád Gimnázium igazgatóhelyettesével a díjjal járó elismerésről, tehetséggondozásról, motivációról, továbbá arról beszélgettük, miért fogad be valaki minden karácsonykor egy hajléktalant saját otthonába.

http://tantrend.hu/hir/munkam-hobbim-interju-koncz-leventevel


„HOGY MIÉRT VAGYOK TANÁR? HÁT AZÉRT, HOGY JÓRA CSÁBÍTSAK.” – INTERJÚ JUHÁSZNÉ FODOR MÓNIKÁVAL

alt


A Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium tanárával beszélgettünk osztályfőnökségről, tanári ars poeticájáról.

http://tantrend.hu/hir/hogy-miert-vagyok-tanar-hat-azert-hogy-jora-csabitsak-interju-juhaszne-fodor-monikaval


„HA VISZEK EGY DALT, ÉN AZZAL TUDOK A LEGTÖBBET ADNI”

alt


Haik Vikivel a Kispárna MeseZenekar vezetőjével beszélgettünk színházról, zenéről, drámafoglalkozásokról.

http://tantrend.hu/hir/ha-viszek-egy-dalt-en-azzal-tudok-legtobbet-adni


„DÖNTŐBE JUTNI? EGY ÁLOM LENNE” – WRO CSAPATBEMUTATÓ INTERJÚ

alt


A World Robot Olympiad™ (WRO™) pénteken kezdődő, Costa Rica-i döntőjére az újpesti Homoktövis Általános Iskola kétfős csapata, a HTRoboTeam is kvalifikálta magát, a felkészülésről és a nemzetközi versenyről Sándor Viktor csapatvezetőt faggattuk, akit megpróbáltunk esélylatolgatásra bírni.

http://tantrend.hu/hir/dontobe-jutni-egy-alom-lenne-wro-csapatbemutato-interju


„ÉN A BESZÉLGETÉSBEN HISZEK!”

alt


Továbbtanulás, pályaválasztás, karrierépítés. A junior coachingban ez a három kulcsszó. De ki is az a junior coach? Nevelési tanácsadó? Külső megfigyelő? Barát? Hogyan tud egy coach segíteni abban: mi legyen a gyerek, ha nagy lesz? Hogyan lehet egy tizenévest rávezetni arra, hogy céltudatosan és stabil önismerettel induljon neki az életnek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ az F2F Coaching Stúdió vezetőjével, F. Takács Istvánnal.

http://tantrend.hu/hir/en-beszelgetesben-hiszek