Tehetséges fiatalok TED előadásai

Mi történik, ha abban hiszünk, hogy az élet a komfortzónán kívül kezdődik? Jobb-e utat keresni, és megtalálni a közösséget, amelyben az ember otthon érzi magát, vagy utat alkotni, és hatással lenni a közösségre? Hogyan válunk a saját magunk ellenségévé? Milyen egy magyarul folyékonyan beszélő, kínai gimnazista lány élete Budapesten?

A képen a TED logója látható.

Újabb nagyszerű magyar nyelvű TED előadásokat ajánlunk olvasóink figyelmébe, ezúttal tehetséges, inspiráló fiataloktól.

Kapcsolat siker és bukás között

Szántó Péter, aki a tömegkommunikáció területén a személyes tartalmak szakértője, néhol megható, de legfőképp elgondolkodtató TED beszédében azt a kérdést vizsgálja, hogy vezethet-e sikerhez a bukás?

Mi a közösség?

Rétfalvi Flóra 16 évesen költözött először külföldre, azóta a világ nagy részét bejárta, számos közösséghez kapcsolódott. Az Obama-kampányban részt véve talált rá arra az érzésre, hogy milyen, ha a saját közösségünkre képesek vagyunk hatni.

Mit jelent középpontban lenni?

Katona Klaudia, aki egyetemi tanulmányai mellett grafikusként és rendezvényszervezőként is dolgozik, az foglalkoztatja, hogy milyen káros hatással van az individuum jelentőségének megnövekedése az életünkben.

Milyen keletinek lenni Kelet-Európában?

Judy Zhang 18 éves, magyarul folyékonyan beszélő kínai gimnazista személyes élményeiről beszél, hogyan milyen rácsodálkozni arra, hogy valahol idegenek vagyunk. 
 

Kapcsolódó tartalmak