Újabb 3 érdekfeszítő TED előadás

Mit tegyünk, ha az osztályunkban felmerül a bőrszín kérdése? Hogyan hat a tanár-diák kapcsolat a tanulás minőségére? Hogyan alakítsuk a városunk képét a gyerekek segítségével? 
 

A képen a TED logója látható.
 

Újabb nagyszerű TED előadásokat ajánlunk olvasóink figyelmébe nevelés-oktatás témakörben. (Technikai segítség a magyar felirat gyors megtalálásához: a videók jobb alsó sarkában találnak egy szövegbuborékot, annak közepén három ponttal, erre az ikonra kattintva tudnak válogatni a feliratok közül.)

Tabu témák és a gyerekek

Liz Kleinrock alsó tagozatosokat tanít. Az egyik óráján éles vita alakult ki a gyerekek között a rasszizmus témája kapcsán. Ekkor merült fel benne a kérdés, hogyan kell a tanulóit segíteni, hogy erős indulatokat is kiváltó tabu témákról beszélgethessenek, vitatkozhassanak.

Minden gyereknek szüksége van egy bajnokra

Rita Pierson negyven éves tanítási tapasztalattal úgy véli, hogy minél erősebb és szeretetteljesebb a tanár és a diákok kapcsolata, annál nagyobb a gyerekek tanulási kedve és annál kisebb az esélye a lemorzsolódásnak. 

Hogyan segíthetik a gyerekek a várostervezést?

Mara Mintzer várostervező arról mesél, hogy ő és a csapata hogyan vonta be a Colorado államban található Boulder város parkjának a tervezésébe az ott élő gyerekeket. 
 

 

Kapcsolódó tartalmak