ZöldOkos kupa

Kedves Pedagógus! Örömmel ajánljuk figyelmébe a ZöldOkos Kupát, amely egy többfordulós verseny általános iskolai felső tagozatos diákok részére. A verseny 6 fordulós: 4 online fordulóból, regionális döntőkből és egy országos döntőből áll; izgalmas kérdéssorai a fenntarthatóság különböző témaköreit érintik. 
 

alt


A verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda (EMMI) megbízásából a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében kerül meghirdetésre a 2017/2018. tanévi Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan, fő támogatója a Köztársasági Elnöki Hivatal. 

A versenyfeladatok az Eszterházy Károly Egyetem - Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakmai támogatásával készültek, szakértő pedagógusok állították össze az életkori tudásszint figyelembevételével a következő témakörökben: környezetbarát háztartás, tudatos vásárlás, energiatakarékosság, természetvédelem. 

A versenyre itt lehet regisztrálni: www.fenntarthatosagi.temahet.hu/kupa, a kérdéssorok 2018. február 28-ig a www.zoldokoskupa.hu weboldalon bármikor kitölthetőek. A feladatsorok megnyitását követően a diákoknak egy-egy 60 perces időablak áll rendelkezésre, hogy megoldják a feladatsort. Az 1. forduló megjelenésének időpontja 2018. január 17. 

További részletek a ZöldOkos Kupa honlapján: https://www.zoldokoskupa.hu/, a Fenntarthatósági Témahét honlapján: www.fenntarthatosagi.temahet.hu, valamint www.facebook.com/fenntarthatosagi.temahet/ facebook oldalon találhatók.

Kapcsolódó tartalmak

Fenntarthatósági Témahét 2018.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében 2018. április 23-27. között ismét megrendezésre kerül a Fenntarthatósági Témahét program, melynek célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. A program népszerűségét jelzi, hogy már most 500 iskola csatlakozott a programhoz!