Interjú

„Minden egyes történet lehet egy boldogságcsepp!” – Interjú Illés Márta festőművésszel és Hajdú Kati meseíróval

2018. május 17-én jelent meg a Boldogságcseppek című mesekönyv. Hajdú Kati írónő a gyermekkönyv megírásakor két fő gondolatot tartott a szeme előtt: mitől lehet boldog egy kisiskolás gyermek, és melyek azok az emberi értékek, amelyekkel azonosulva felnőttként is kiegyensúlyozottak és magabiztosak lehetnek. Az izgalmas és tanulságos történeteket Illés Márta festőművész illusztrációi teszik teljessé.

„…a mi módszertanunk központjában áll a gyerekkel való beszélgetés”

Az Ember a tankönyv mögött című cikksorozatunk keretében Fenyődi Andreával, az Újgenerációs etikakönyvek alkotó szerkesztőjével beszélgettünk többek között a gyerekek erkölcsi érzékéről, a játékok tanításban betöltött szerepéről, az etikatanítás céljáról.

Baktagaras, Frankó, OkoShopok – a LifeChanger program

2018 szeptemberében 5 iskolában tesztelnek pilot program keretében egy pénzügyi tudatosságot fejlesztő motivációs pontrendszert. A játékos OkoShopokban a gyerekek a jó cselekedeteikért kapott „Frankóért” finomságokat, játékokat, sportszereket és közösségi élményeket vásárolhatnak. A LifeChanger programról, a pénzügyi tudatosság élménypedagógiai vonatkozásiról, a helyi jó gyakorlatok megdöbbentő erejéről Zolnay Juditot, a Metlife Hungary vezérigazgatóját kérdeztük.

Segítség a bajban lévő és bajt okozó fiataloknak – interjú a NoBadKid Alapítvány vezetőivel

A kutatások szerint Magyarországon körülbelül 250 ezer fiatal viselkedése okoz valamilyen problémát az oktatási intézményekben és a családokban. Így nincs olyan pedagógus, aki ne találkozott volna olyan gyerekkel, akivel nehéz együttműködni, akit nehéz tanítani. A NoBadKid Alapítvány a tanároknak és a diákoknak egyaránt ad lehetőséget a kialakuló helyzetek hatékony kezelésére.

Tehetségek, feladatok, csodák – interjú Kovácsné dr. Nagy Emesével

Kovácsné dr. Nagy Emese, a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatója (nem mellesleg az egri Eszterházy Károly Egyetem docense) is a Magyar Tehetség Nagykövete lett 2018-ban. Az interjú részben e megbízatása apropóján készült vele – de legalább ilyen fontos szerepet kapott beszélgetésünkben a Komplex Alapprogram és a „hejőkeresztúri csoda” is.

Yelon működés közben – Interjú Molnár Zsuzsanna projektvezetővel

A Yelon hiánypótló szerepet tölt be a szexuális edukáció terén. A fiatalok számára könnyen elérhető, hiteles forrása a szexualitással, szerelemmel, testi változásokkal kapcsolatos információknak, olyan kérdésekkel kapcsolatban is, amit személyes helyzetben nem tenne fel az érdeklődő.