Mikkamakka

Akiknek az otthon már csak a mesében létezik

Különleges kiállítást és jótékonysági árverést hoztak létre az Illusztrátor Pajtások, az Író Cimborák és az Utcáról Lakásba!Egyesület tagjai. A művészek két hónapon keresztül alkottak hajlék-lakhatás-otthon témában olyan szöveg és kép párokat, ahol a művek egymást inspirálva születtek meg. Ezeket az alkotásokat most online árverés keretén belül meg is lehet vásárolni. A részletekről Várfalvy Emőke, az Író Cimborák tagja számolt be.

Pap Katalin illusztrációja Tasi Katalin verséhez
Pap Kata illusztrációja Tasi Katalin verséhez

 

Versünnep

A mai napon, április 11-én ünnepeljük a költészet napját. Arra bátorítunk mindenkit, emelje le a könyvespolcról egy-két kedves verseskötetét, és forgassa örömmel, persze lehetőleg, ne csak a mai napon! 

A verseket már az egészen pici gyerekek is örömmel hallgatják, mi most nekik hoztunk ajándékba két kedves költeményt, egyik legkedvesebb szerzőnktől, Miklya Zsolttól. A versek a Mikkamakka Folyóirat 2016/10-es számában jelentek meg, a csodás illusztrációkat pedig Pernyész Dórának köszönhetjük.

 

A versekhez kapcsolódó feladatok

 

 

 

Mindennapi meséink

November elején tartotta meg a Tanítók Egyesülete a rendes éves konferenciáját a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A szervezet, hagyományaihoz híven, nívós és izgalmas előadásokat kínált az érdeklődő pedagógusok számára. Pásztor Csörgei Andrea tudósítónk Kádár Annamária és Kerekes Valéria előadásain járt.

 

"""

Mesebeli országok – lengyel–magyar képzőművészeti fesztivál gyerekeknek

2019 februárjában az Art Quarter Budapest kiállítótere és a Lengyel Intézet ad otthont a most először megrendezésre kerülő „Mesebeli országok” című művészeti gyerekfesztiválnak. Az egy hónapig tartó programsorozat főszervezőjével, a lengyel Milena Wartecka-Duckival Besze Barbara beszélgetett.