Mikkamakka

NAGY NYÁRI KÖNYVAJÁNLÓ, 4. RÉSZ: 14 ÉV FÖLÖTTIEKNEK

Bár folyóiratunk elsősorban az általános iskolásokat, azon belül is az alsó tagozatosokat és tanítóikat szólítja meg, mégis úgy gondoltuk, a középiskolás korosztály számára is adunk egy kis ízelítőt az ifjúsági regények széles kínálatából, hogy a legidősebb tinik se maradjanak olvasmány nélkül... Figyelem! Az alábbi könyveket felnőtt olvasóknak is meleg szívvel ajánljuk! (Ahogy eddig ajánlott összes könyvünket is. :)

Emlékezzünk Kányádi Sándorra!

2018. június 20-án érkezett a szomorú hír, hogy korunk egyik legnagyobb költője, Kányádi Sándor életének kilencvenedik évében elhunyt.  Felnőtteknek szóló irodalmi művei mellett a gyerekirodalom és gyerekkultúra kiemelkedő alakja volt, az ő ötlete alapján született meg Budapesten a Mesemúzeum, és természetesen számos csodálatos vers és mese kötődik a nevéhez! Temetésére Július 7-én, szülőföldjén, Nagygalambfalván kerül sor. Mi most ezzel a nagyon kedves meséjével emlékezünk rá…

Kapcsolódó feladatok

NAGY NYÁRI KÖNYVAJÁNLÓ 1. rész: 6-9 éveseknek

A nyár beköszöntével sok pedagógusban (és szülőben) felmerülhet a kérdés, hogy hogyan tartsuk fenn a könyvek iránti érdeklődést kisiskolás vagy felsős gyerekeknél. Végre elérkeznek a várva-várt, kötelezettség nélküli, lassan folyó, ráérős nyári napok, amelyek remélhetőleg jó levegőn, sok mozgással telnek. Rendkívül fontos most a hosszan tartó aktív és a passzív pihenés, a test és lélek felüdülése. Azonban arra is kell gondolnunk, hogy a hagyományosan tízhetes vakáció alatt igen sokat is felejtenek a gyerekek az előzőleg megtanult ismeretekből. Az írás-olvasás gyakorlása a nyári szünidő alatt is elengedhetetlen. Érdemes akár minden nap 10-15-20 percet olvasni, vagy kreatív munkafüzetek feladatait megoldani. Olyanokat, amelyek izgalmasak, érdekesek, elgondolkodtatók fikciótól ismeretterjesztő tényekig.