Blog

Kézifékes fordulás - A kortárs gyerekirodalmi konferencia tanulmánykötetének bemutatója

Az  „…és kézifékes fordulást is tud” című konferenciakötet bemutatóját múlt héten tartották a szerkesztők (Hansági Ágnes, Hermann Zoltán, Mészáros Márton, Szekeres Nikoletta) és Molnár Gábor Tamás irodalmár részvételével a Bartók Béla úti Kelet Kávézó stúdiójában.

Színház is, mese is, varázslat is

Ismeritek a Papírszínházat? Egyszerű fakeretben lapról lapra elevenednek meg a mesélő segítségével a különleges képekkel illusztrált történetek.
Simon Kriszti könyvtárpedagógus egy budapesti általános iskolában. Munkája során számtalanszor használja a Papírszínházat – a gyerekek nagy örömére.

Pásztor Csörgei Andrea interjúja

A gyerekkönyvek birodalma - Látogatás a világ legnagyobb gyerekkönyvtárában

​​​​​​A müncheni Internationale Jugendbibliothek a világ legnagyobb nemzetközi gyerek- és ifjúsági könyvtára. Házigazdáink: Jutta Reusch igazgatóasszony és Paula Gomber programszervező szívélyesen fogadott minket a könyvtár kölcsönkönyvtári részlegében, majd bemutatták az intézmény működését, állománygyarapításuk módjait, valamint gyerek- és felnőttprogramjaikat.

Tanévnyitóra

Becsengettek! Az alkalomból néhány gyöngyszemet olvashatnak Békés Márta verseskötetéből. 

Minden kedves Olvasónknak vidám, szorgos, olvasós, és könnyen abszolválható új tanévet kívánunk!

Besze Barbara
Pásztor Csörgei Andrea

 

 

„A humorérzék nagy ajándék” - Beszélgetés a Tatu és Patu könyvsorozat szerzőivel

Az idei Könyvhéten két nagyszerű külföldi szerző is szerepelt a vendégek listáján: az itthon is igen népszerű Tatu és Patu-sorozat szerzőpárosát, Aino Havukainent és Sami Toivonent a Cerkabella Kiadó hívta meg Budapestre és Szentendrére. A szerzőkkel Pásztor Csörgei Andrea beszélgetett.