Blog

Mindennapi meséink

November elején tartotta meg a Tanítók Egyesülete a rendes éves konferenciáját a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A szervezet, hagyományaihoz híven, nívós és izgalmas előadásokat kínált az érdeklődő pedagógusok számára. Pásztor Csörgei Andrea tudósítónk Kádár Annamária és Kerekes Valéria előadásain járt.

 

"""

Mesebeli országok – lengyel–magyar képzőművészeti fesztivál gyerekeknek

2019 februárjában az Art Quarter Budapest kiállítótere és a Lengyel Intézet ad otthont a most először megrendezésre kerülő „Mesebeli országok” című művészeti gyerekfesztiválnak. Az egy hónapig tartó programsorozat főszervezőjével, a lengyel Milena Wartecka-Duckival Besze Barbara beszélgetett.

Egy színház a gyerekekért

Interjú Zalán Jánossal, a Pesti Magyar Színház igazgatójával. 2019. januárjában második igazgatói ciklusát kezdheti meg Zalán János a Pesti Magyar Színház élén, így a színház töretlenül folytathatja az ő tervei alapján már korábban elkezdett különleges és összességében egyedülálló Színházpedagógiai Programját, amelynek fókuszában a gyerekek állnak. Pásztor Csörgei Andrea interjúja. Az interjú teljes terjedelmében az Új Köznevelés következő számában lesz olvasható.

Kézifékes fordulás - A kortárs gyerekirodalmi konferencia tanulmánykötetének bemutatója

Az  „…és kézifékes fordulást is tud” című konferenciakötet bemutatóját múlt héten tartották a szerkesztők (Hansági Ágnes, Hermann Zoltán, Mészáros Márton, Szekeres Nikoletta) és Molnár Gábor Tamás irodalmár részvételével a Bartók Béla úti Kelet Kávézó stúdiójában.

Színház is, mese is, varázslat is

Ismeritek a Papírszínházat? Egyszerű fakeretben lapról lapra elevenednek meg a mesélő segítségével a különleges képekkel illusztrált történetek.
Simon Kriszti könyvtárpedagógus egy budapesti általános iskolában. Munkája során számtalanszor használja a Papírszínházat – a gyerekek nagy örömére.

Pásztor Csörgei Andrea interjúja

A gyerekkönyvek birodalma - Látogatás a világ legnagyobb gyerekkönyvtárában

​​​​​​A müncheni Internationale Jugendbibliothek a világ legnagyobb nemzetközi gyerek- és ifjúsági könyvtára. Házigazdáink: Jutta Reusch igazgatóasszony és Paula Gomber programszervező szívélyesen fogadott minket a könyvtár kölcsönkönyvtári részlegében, majd bemutatták az intézmény működését, állománygyarapításuk módjait, valamint gyerek- és felnőttprogramjaikat.