Blog

Akiknek az otthon már csak a mesében létezik

Különleges kiállítást és jótékonysági árverést hoztak létre az Illusztrátor Pajtások, az Író Cimborák és az Utcáról Lakásba!Egyesület tagjai. A művészek két hónapon keresztül alkottak hajlék-lakhatás-otthon témában olyan szöveg és kép párokat, ahol a művek egymást inspirálva születtek meg. Ezeket az alkotásokat most online árverés keretén belül meg is lehet vásárolni. A részletekről Várfalvy Emőke, az Író Cimborák tagja számolt be.

Pap Katalin illusztrációja Tasi Katalin verséhez
Pap Kata illusztrációja Tasi Katalin verséhez

 

Mindennapi meséink

November elején tartotta meg a Tanítók Egyesülete a rendes éves konferenciáját a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A szervezet, hagyományaihoz híven, nívós és izgalmas előadásokat kínált az érdeklődő pedagógusok számára. Pásztor Csörgei Andrea tudósítónk Kádár Annamária és Kerekes Valéria előadásain járt.

 

"""

Mesebeli országok – lengyel–magyar képzőművészeti fesztivál gyerekeknek

2019 februárjában az Art Quarter Budapest kiállítótere és a Lengyel Intézet ad otthont a most először megrendezésre kerülő „Mesebeli országok” című művészeti gyerekfesztiválnak. Az egy hónapig tartó programsorozat főszervezőjével, a lengyel Milena Wartecka-Duckival Besze Barbara beszélgetett.

Egy színház a gyerekekért

Interjú Zalán Jánossal, a Pesti Magyar Színház igazgatójával. 2019. januárjában második igazgatói ciklusát kezdheti meg Zalán János a Pesti Magyar Színház élén, így a színház töretlenül folytathatja az ő tervei alapján már korábban elkezdett különleges és összességében egyedülálló Színházpedagógiai Programját, amelynek fókuszában a gyerekek állnak. Pásztor Csörgei Andrea interjúja. Az interjú teljes terjedelmében az Új Köznevelés következő számában lesz olvasható.

Kézifékes fordulás - A kortárs gyerekirodalmi konferencia tanulmánykötetének bemutatója

Az  „…és kézifékes fordulást is tud” című konferenciakötet bemutatóját múlt héten tartották a szerkesztők (Hansági Ágnes, Hermann Zoltán, Mészáros Márton, Szekeres Nikoletta) és Molnár Gábor Tamás irodalmár részvételével a Bartók Béla úti Kelet Kávézó stúdiójában.

Színház is, mese is, varázslat is

Ismeritek a Papírszínházat? Egyszerű fakeretben lapról lapra elevenednek meg a mesélő segítségével a különleges képekkel illusztrált történetek.
Simon Kriszti könyvtárpedagógus egy budapesti általános iskolában. Munkája során számtalanszor használja a Papírszínházat – a gyerekek nagy örömére.

Pásztor Csörgei Andrea interjúja