Könyvajánló

KÖNYVTÁRBA CSÁBÍTÓ KÖNYVEK

Ezúttal olyan könyveket ajánlunk, amelyek a könyvtárostanárok számára nyújtanak segítséget: hogyan varázsoljuk el, csábítsuk be a kis elsősöket az iskolai könyvtárba, hogyan tartsuk bent őket, s mivel tudjuk a nagyobbakat továbbra is a könyvtárhoz vonzani? Az alábbi kötetek azért érdekesek, mert a könyvtár varázsos, porszagú, dohos vagy éppen napfényes, csöndes vagy nyüzsgő, de mindenképpen élettel teli világa mindegyik történetben valamilyen módon szerepet játszik, és a könyvtár a maga egyszerűségében és mégis, végtelen nagyszerűségében végre igazán megmutatja magát.
Kellemes böngészést kívánunk!

Nagy nyári könyvajánló 5. rész: Pedagógusoknak

Nagy nyári könyvajánló-sorozatunk befejezéseként ajánlunk néhány címet a mesékkel való foglalkozások iránt érdeklődő pedagógusoknak, illetve mindenkinek, akit érdekel, hogyan gondolkodik ma néhány szakmai műhely, illetve kutató a magyarországi kortárs gyerekirodalomról, hogyan működik a meseterápia, milyen mesepedógiai irányzatok vannak, milyen olvasásnépszerűsítési metódusok léteznek.

 

NAGY NYÁRI KÖNYVAJÁNLÓ, 4. RÉSZ: 14 ÉV FÖLÖTTIEKNEK

Bár folyóiratunk elsősorban az általános iskolásokat, azon belül is az alsó tagozatosokat és tanítóikat szólítja meg, mégis úgy gondoltuk, a középiskolás korosztály számára is adunk egy kis ízelítőt az ifjúsági regények széles kínálatából, hogy a legidősebb tinik se maradjanak olvasmány nélkül... Figyelem! Az alábbi könyveket felnőtt olvasóknak is meleg szívvel ajánljuk! (Ahogy eddig ajánlott összes könyvünket is. :)

Kapcsolódó linkek:

http://tantrend.hu/mikkamakka/nagy-nyari-konyvajanlo-1-resz-6-9-eveseknek

http://tantrend.hu/mikkamakka/nagy-nyari-konyvajanlo-2-resz-9-12-eveseknek

http://tantrend.hu/mikkamakka/nagy-nyari-konyvajanlo-3-resz-12-14-eveseknek

http://tantrend.hu/mikkamakka/nagy-nyari-konyvajanlo-5-resz-pedagogusoknak

NAGY NYÁRI KÖNYVAJÁNLÓ 1. rész: 6-9 éveseknek

A nyár beköszöntével sok pedagógusban (és szülőben) felmerülhet a kérdés, hogy hogyan tartsuk fenn a könyvek iránti érdeklődést kisiskolás vagy felsős gyerekeknél. Végre elérkeznek a várva-várt, kötelezettség nélküli, lassan folyó, ráérős nyári napok, amelyek remélhetőleg jó levegőn, sok mozgással telnek. Rendkívül fontos most a hosszan tartó aktív és a passzív pihenés, a test és lélek felüdülése. Azonban arra is kell gondolnunk, hogy a hagyományosan tízhetes vakáció alatt igen sokat is felejtenek a gyerekek az előzőleg megtanult ismeretekből. Az írás-olvasás gyakorlása a nyári szünidő alatt is elengedhetetlen. Érdemes akár minden nap 10-15-20 percet olvasni, vagy kreatív munkafüzetek feladatait megoldani. Olyanokat, amelyek izgalmasak, érdekesek, elgondolkodtatók fikciótól ismeretterjesztő tényekig.