Oktatás-Nevelés

Országos ösztöndíjpályázat szociálisan hátrányos helyzetű, 2-3. osztályos tanulók részére

A Magyar Nemzeti Bank (MNB), az MKB Bank Nyrt. (MKB), a Waberer's International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat országos ösztöndíjpályázatot hirdet a 2019/2020-as tanévre az általános iskola 2-3. osztályos tanulói részére.

Pénzügyi személyiségteszt gyerekeknek

Kíváncsi vagy arra, hogy pénzügyi szokásaidat tekintve rád mi a jellemző? Inkább a "mának élő tücsök" vagy a "gyűjtögető hangya" típusba tartozol? Hogy miben vagy jó, és mit csinálhatnál kicsit másképp, hogy pénztárcád még jobb kondiba kerüljön? A Pénziránytű Alapítvány honlapján található teszt kifejezettem (tizenkét évnél idősebb) gyerekeknek szól.

Idén is vidám hangulatban teltek a komplex intenzív terápiás nyári táborok Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is komplex terápiás táborokat szervezett a MOL Alapítvány Gyermekgyógyító Program támogatásával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjának terápiás foglalkozásaira járó gyerekeknek.

Idén lehet utoljára nyelvvizsga nélkül egyetemre jelentkezni

A képen egy férfi kezét látjuk, amely tesztet tölt ki ceruzával.

A pótfelvételi eljárás keretében augusztus 7-ig jelentkezhetnek utoljára nyelvvizsga nélkül egyetemre vagy főiskolára a tanulni vágyók. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, hiszen az utóbbi évek tapasztalatai szerint csupán minden második felvételiző rendelkezik nyelvvizsgával. Idegennyelv-tanulásra az egyetemek is számos lehetőséget kínálnak, így azok sem kerülnek később hátrányba a munkaerőpiacon, akik a pótfelvételi időszakban szeretnék kihasználni a nyelvvizsga-bizonyítvány nélküli jelentkezés előnyeit.