Oktatás-Nevelés

Tudományos vizsgálatok bizonyítják a magyar óvodapedagógiai program eredményességét

Már gyermekkorban tehetünk azért, hogy javítsuk a felnőttkori önbecsülést és csökkentsük az időskori mentális betegségek, pl. a demencia esélyét, amire jó eszköz lehet a hazai fejlesztésű óvodapedagógiai rendszer, a Blum program is. A hazai vizsgálatok eredménye szerint a művészetterápiás hatású foglalkozásokra építő Blum-szemléletben nevelkedő gyermekek kreatívabbak, innovatívabbak és jobban alkalmazkodnak az új helyzetekhez, miközben a matematikai és íráskészség fejlettsége terén sem mutatnak elmaradást. A programot gondozó alapítvány által elindított képzéseken eddig félezer pedagógus végzett, a nevelési program különböző elemeiben 1600 óvoda és 310.000 család vett részt.

Idén is lesznek intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is szervez táborokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának foglalkozásaira járó gyerekeknek, hogy az iskolai szünet idején is találkozhassanak kedvenc lovaikkal, és játékos fejlesztő foglalkozásokon vehessenek részt. A táborok a MOL Alapítvány Gyermekgyógyító Program támogatásával valósulnak meg.

Átadták a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért elnevezésű díjakat

A magyarok nemcsak tehetségesek, hanem meg is becsülik saját kincseiket – hangoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért elnevezésű díjak csütörtöki átadásán Budapesten, a Hagyományok Házában.

A digitális jövő elkezdődött

A képen a DOKK közönsége látható.

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 „A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása” című kiemelt projekt keretében szervezte meg A digitális jövő elkezdődött. Benne vagy?! DOKK 2019 Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás című rendezvényét.

Mesék az oktatásban és a nevelésben

A képen Boldizsár Ildikó látható.

Ez volt a címe a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület II. szakmai konferenciájának, amit az Egyesület óriási érdeklődés mellett, Budaörsön rendezett meg 2019. május 17-én. A Jókai Mór Művelődési Központ és a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér adtak otthont a teltházas rendezvénynek. Jókainé Molnár Katalin írását közöljük.

Ilyen volt az AlmaZöld konferencia és díjátadó gála

Egy dunai rendezvényhajón tartotta 2019. május 31-én, pénteken a PontVelem Nonprofit Kft. éves díjkiosztó gáláját. A fenntarthatóságot a pénzügyi tudatosságtól a karitatív cselekedeteken át a környezetünk védelméig széles spektrumon értelmezik, és programjaik is ezt az attitűdöt tükrözik. A rendezvényen a Fenntarthatósági Témahét, a PontVelem Okos Program és a Pénziránytű-BankVelem Program versenyein, pályázatain eredményes diákok és pedagógusok vehették át díjaikat.

Átadták az Erasmus+ Nívódíjakat

Az Európai Unió Erasmus+ programja szinte mindenki számára kínál nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségeket. Évről évre egyre többen, 2018-ban Magyarországról több mint 22.000-ren kapcsolódtak be a programba. A legkiválóbb magyar koordinálású együttműködéseket Erasmus+ Nívódíjjal tüntette ki a Tempus Közalapítvány.