Oktatás-Nevelés

Pedagógus-találkozó a nagycirkuszban

A Fővárosi Nagycirkuszban kiemelt szerepet játszik az aktuális cirkuszi előadásoknak és a cirkuszi előadó-művészet egészének köznevelési hasznosítása: a köznevelés programjához való kapcsolódás és a fizikai készségfejlesztés. A rendhagyó pedagógus találkozón az érdeklődők megtekinthetik a Fővárosi Nagycirkusz Hófödte álom − ősi cirkuszi mese című új előadását.

Legyél Te is Da Vinci Tanár! – Digitális edukációs programjával a pedagógusokat szólítja meg a Da Vinci TV

A Da Vinci TV-csatorna pedagógusoknak szóló programot hirdet Legyél Te is Da Vinci Tanár címmel. Egyedi ajánlatokkal, exkluzív tartalmakkal, oktatási innovációkkal, tapasztalatcserével várják a tanárokat, óvodapedagógusokat és pedagógushallgatókat. A program része egy ismeretterjesztő videosorozat és egy izgalmas pályázat, melyre október 15-től fogadják a jelentkezéseket. A projekt a Telekommal a Felelős Szülők Iskolájával és a Neteducatio Kft-vel való együttműködésben valósul meg.

Mindennapi pénzügyekről játékosan

A képen egy kislány használja a Kahoot alkalmazást.

Az egyik legnépszerűbb IKT alkalmazást, a Kahoot! kvízkészítőjét ma már egyre több pedagógus használja Magyarországon is, hogy izgalmasabbá tegye óráit. A pénzügyi nevelés iránt elkötelezett Pénziránytű Alapítvány csapata pedig úgy döntött, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az eddigiek mellé további, azonnal lejátszható kvízeket készít a pénzügyi ismeretek iránt nyitott tanárok és diákok számára. Idei első játékaik a korábbi tesztekkel együtt már elérhetőek az Alapítvány honlapján.

Csütörtökön kezdődik az Erasmus Napok rendezvénysorozat

A képen az Erasmus napok hirdetőképe látható.

Közel 80 program várja az érdeklődőket október 10-től 12-ig az Erasmus Napokon. Az európai rendezvénysorozathoz idén több mint 40 ország csatlakozott, hazánk pedig bekerült a legtöbb eseményt szervező országok közé. Idén 16 milliárd forintot (50 millió eurót) fordítottak köznevelési, szakképzési, felsőoktatási és felnőtt tanulási Erasmus+ projektek megvalósítására Magyarországon.

Biodiverzitás – a Világ Legnagyobb Tanóráján jártunk

A Világ Legnagyobb Tanórája az első olyan globális oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben ismerhetik meg azokat a fenntartható fejlődési célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira nyújtanak megoldást – többek között a mélyszegénység felszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, a minőségi oktatás biztosításával és a környezetünk védelmével.

László Gyula Országos Középiskolai Történelemverseny

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola országos középiskolai történelemversenyt hirdet minden nappali tagozatos középiskolai tanulónak (gimnázium, szakgimnázium, szakközépiskola). A verseny egyéni, háromfordulós. A különböző fordulók feladatai a középiskolai tananyagra és a szakirodalomra épülnek. A felkészüléshez javasolt szakirodalom a verseny honlapján 2019. szeptember 30-tól megtalálható. A versenyben nevezési díj nincs.