Tény-LEG?

Három hasznos app tanuláshoz

Az interneten nagyon sok listát találhatunk a legjobb tanulást segítő appokról, szinte minden, magára valamit is adó oktatási portál közölt már egy, vagy több ilyen jellegű cikket, így a szülőknek, diákoknak, tanároknak is bőven van honnan válogatniuk, ha nyitottak az új ötletekre. Fontos, hogy valóban hasznos digitális megoldásokkal támogassuk a tanulást, ezért most három jól használható appot választottunk bemutatásra, valamint további linkekkel a forrást is mindenhol jelöljük, hogy könnyen megtaláljátok a többi tanuláshoz jól használható appot is a listákról!

Tehetséges fiatalok TED előadásai

A képen a TED logója látható.

Mi történik, ha abban hiszünk, hogy az élet a komfortzónán kívül kezdődik? Jobb-e utat keresni, és megtalálni a közösséget, amelyben az ember otthon érzi magát, vagy utat alkotni, és hatással lenni a közösségre? Hogyan válunk a saját magunk ellenségévé? Milyen egy magyarul folyékonyan beszélő, kínai gimnazista lány élete Budapesten?

3 hasznos tipp hatékony szótanuláshoz

Ki ne unta volna még halálra magát a szótárfüzet látványától, benne az egymás alá írt szavak tömkelegétől, mikor hol az egyik, hol a másik oldalt letakarva próbálta bemagolni a listát? És ugyan ki ne vette volna észre magán, milyen gyorsan potyognak ki fejéből, az ilyen módon belepakolt szavak? A következő írásban néhány tippet adunk ahhoz, hogy a szótanulás (horribile dictu) akár nyáron is hatékonyabb legyen.

3 tipp, hogy a rendszeres esti mese jó hatással legyen a gyerekre

Az esti mese a szülő és a gyerek közös találkozópontja a nap során, amikor a feladatok elkészültek és lehetőség nyílik együtt elmerülni egy történetben. Ekkor a kapcsolódás a személyek között jön létre, elengedve a teljesítés kényszerét. Pár szempont figyelembevételével a napnak ez a szakasza mindkét fél számára feltöltődést szolgáló élmény lehet.

Tény-LEG? – Egy különleges decemberi „versgyűjtemény”

Talán elnézik kedves olvasóink, ha téli versgyűjteményünket egyetlen zenés versműsorra (igaz, ennek keretében összesen tizennégy elmondott vagy elénekelt költeményre!) „szűkítjük”. Az összeállítás nem más, mint az 1984-ben készült és azóta is majdnem minden karácsonykor a televízióban sugárzott, Koltay Gábor által rendezett A téli csillag meséje.

4 szemléletmód, amivel az improvizációs színház feldobhatja a tanítást

A képen egy improvizációs színházi előadásokon is használt recepciós csengő látható.

Az improvizációs színház „édesanyja”, Viola Spolin volt, aki szociális munkásként kezdte megalkotni a rögtönzés módszertanát, de munkásságában komoly szerepet kapott a gyerekek színházi nevelése is. Ma az Amerikai Egyesült Államok több iskolájában is használják az improvizáció eszközét a tantárgyak oktatásában, hiszen fejleszti a gyerekek kreativitását, koncentrációs készségét és arra sarkalja a diákokat, hogy bátran kísérletezzenek.